Społeczności w Google Plus
- Opublikowano:
- Zaktualizowano
- 2 min czytania
- 3751 wyświetleń
- 3 komentarze


Dzięki społecznościom możesz dzielić się materiałami i nawiązywać kontakt z osobami o podobnych zainteresowaniach.
Wpisy w społecznościach, których jesteś członkiem, mogą pojawiać się w Twoim strumieniu.
Znajdowanie społeczności i dołączanie do nich
Gdy dołączasz do społeczności w Google+, możesz widzieć zamieszczone w niej wpisy w swoim strumieniu oraz udostępniać w niej własne treści.
Nie musisz należeć do społeczności, by zobaczyć wpisy na jej stronie publicznej.
Opuszczanie społeczności
Gdy opuścisz społeczność:
- nie będziesz widzieć regularnych powiadomień z tej społeczności w swoim strumieniu,
- utracisz możliwość publikowania wpisów w tej społeczności,
- możesz nie widzieć strony tej społeczności.
Tworzenie i edytowanie społeczności
Możesz tworzyć własne społeczności w Google+ na podstawie swoich zainteresowań. W zależności od tego, jakie ustawisz uprawnienia, inni użytkownicy będą mogli dołączać do społeczności i dodawać w niej wpisy.
Gdy tworzysz społeczność, stajesz się jej właścicielem i możesz moderować tę społeczność.
Moderowanie społeczności
Gdy tworzysz społeczność, stajesz się jej właścicielem i możesz przypisywać uprawnienia moderatorów lub właścicieli innym użytkownikom.
Właściciel społeczności może:
- zapraszać do niej innych użytkowników,
- zatwierdzać prośby o dołączenie do społeczności,
- blokować i usuwać jej członków,
- edytować informacje o społeczności,
- usunąć społeczność,
- przypisywać uprawnienia moderatorów lub właścicieli innym członkom społeczności,
- odbierać uprawnienia moderatorów i właścicieli,
- moderować wpisy i komentarze w społeczności.
Nie musisz być właścicielem społeczności, by zostać jej moderatorem.
Moderator społeczności może:
- zapraszać do niej innych użytkowników,
- zatwierdzać prośby o dołączenie do społeczności,
- blokować i usuwać jej członków,
- moderować wpisy i komentarze w społeczności,
- zrezygnować z roli moderatora i stać się zwykłym członkiem społeczności.
Uwaga: gdy członkowie społeczności są zawieszeni, właściciele i moderatorzy mogą nie być w stanie wykonywać niektórych czynności.
Usuwanie i blokowanie członków społeczności
Usunięcie kogoś ze społeczności sprawia, że ta osoba już do niej nie należy, ale może do niej ponownie dołączyć. Zablokowanie użytkownika uniemożliwia mu ponowne dołączenie do społeczności, dopóki go nie odblokujesz.
Jeśli kogoś usuniesz lub zablokujesz, wpisy i komentarze tej osoby nie zostaną usunięte ze społeczności.
Przypisywanie uprawnień moderatora lub właściciela społeczności
Możesz wyznaczyć kogoś na moderatora lub właściciela swojej społeczności. Na właściciela możesz jednak wyznaczyć tylko taką osobę, która jest już moderatorem.
Zapraszanie kogoś do społeczności
Możesz zapraszać innych, by dołączyli do Twojej społeczności. Gdy zaprosisz kogoś do swojej społeczności, możesz utworzyć wpis na jej temat i udostępnić go tej osobie. W przypadku społeczności z ustawieniem „Prywatna” lub „Poproś o dołączenie” wysłanie zaproszenia powoduje umieszczenie odbiorcy na liście zaproszonych członków, którą widzą tylko moderatorzy i właściciele.
Źródło: https://support.google.com/plus/answer/6320411?hl=pl
Ocena czytelników
Kliknij gwiazdkę albo wybierz ocenę strzałkami i naciśnij Enter.
Tagi
Nasz ekspert
Kamil Kanigowski
Pasjonat optymalizacji stron internetowych od 2010 roku. Obecnie zajmujący stanowisko specjalisty SEO w jednej z największych agencji interaktywnych w Warszawie. Aktywnie optymalizuje duże oraz mniejsze serwisy internetowe wykorzystując całą wiedzę oraz zdobyte doświadczenie. Entuzjasta Wordpressa oraz afiliacji.
Zobacz wszystkie wpisy autora









